31 julij 2014

Dost mam

Zadnje dni poslušam, da se godi krivica, da smo nenormalna država in podobno.
Res smo čudna država. Zaporniki hodijo oz. bodo hodili na seje parlamenta. Tisti, ki zmerjajo z zombiji, trenirkarji, nedemokrati in podobnim, ne morejo in ne smejo drugim očitati, da so nestrpni in nedmokratični. Ni mi všeč retorika in način njihovega delovanja, čeprav je v njihovem programu zapisanih nekaj všečnih idej. Sicer pa so tudi v programih drugih strank. Problem so ljudje v strankah. Vsi skupaj so preveč povezani in odvisni drug od drugega.
Poslanci pa so naslednji problem. To niso poslanci državljanov, ampak volilni avtomati. Čeprav so humanoidi se obnašajo (vsaj večina dosedanjih predstavnikov državljanov za večino pomembnih primerov) kot glasovalni avtomati. Žalostno.
Dosti imam politike, ki dopušča, da posamezniki ne spoštujejo prava, če že niso moralni (ne spoštujejo niti svojih besed).
Dosti imam politike, ki dopušča, da javni organi delujejo kot so do sedaj (čakalne dobe pri pridobivanju soglasij, potrdil in podobnim).
Dosti imam politike, ki svojim sledilcem ureja zapislitve na delovnih mestih za katere niso usposobljeni, niti sposobni (zaposlitve na operativna delovna mesta).
Dosti imam politike, ki za svoj osebni interes zlorablja naivne ljudi (upokojenci, socialno šibki ...).
Dosti imam politike, ki so tisto, kar očitajo drugim.
Dost mam!!